Blodigt Formula 1 Race in Bahrein…

ay_107355148

Det lilla samhället Basar norr om Bahreins huvudstad Manama kallar sig ”Huvudstaden för revolutionär konst” och det demonstreras i dagarna med monumentala murmålningar där världen uppmanas att bojkotta och ställa in dagens racingtävling i Formula 1.

I går strömmade åter tiotusentals demonstranter ut på gatorna i Manama och upprepade sina krav på att diktaturen under familjen Al Khalifah ska upplösas och ersättas med en folkvald regering. Monarkin eller kalifatet som styr över det lilla öriket baserar sig på en liten sunnitisk etnisk minoritet och har inte undgått den arabiska revolutionens heta vindar. I över två år har protesterna mot enväldet rasat.  Omkring sjuttio procent av befolkningen är shiiter. Som i många av de andra rika oljeländerna i regionen är en stor del av den arbetande befolkningen hårt exploaterade immigranter helt utan rättigheter

Regimen har svarat på protesterna med ett obegränsat våld. I dag när racertävlingarna drar i gång med sina tjutande däck väntar saudiska pansarvagnar på fastlandet. Blir protesterna för våldsamma rullar de över bron till Manama och kör de sitt eget blodiga lopp genom att attackera demonstranterna.

På många sätt är upproret en spegelbild av den syriska revolutionen. Fast där är det ryska stridsvagnar och ryskt stridsflyg som hjälper Assad och hans minoritetsdiktatur att lemlästa och döda sitt eget folk…

34994_333017460133933_2082753737_nhttp://kildenasman.se/2013/04/21/blodigt-formula-1-race-in-bahrein/