Ta hem trupperna

Jorge | | Bloggat


Två döda officerare och en död tolk. Antalet döda och skadade stiger för varje dag. Efter år av krig mot talibanerna så är segern allt längre bort. Talibanernas inflytande i Afganistan blir större och större. Den amerikanska och svenska regeringens inställning att man kan bomba och skjuta till sig en önskad samhällsomvandling framstår alltmer som totalt absurd. För varje bomb, varje granat och varje kula som ockupationsmakten skjuter så ökar stödet till talibanerna.
Ytterligare soldater och aggressivare krigföring kommer inte att förändra situationen bara att öka önskan att slänga ut ockupationsmakterna och deras inhemska medhjälpare.
det finns ingen lätt lösning på konflikten men ett trupptillbakadragande kombinerat med humanitärt stöd är viktiga ingredienser i en bestående lösning.

Henrik
Röda Malmö Jinge Röda Berget Svensson S.A.S Nsk HB BLT SVD
Röda Göinge