Snön, tågen och välfärden

Jorge | | Bloggat


Saxat från Röda Malmö:

SJ skyller på regeringen. SJ:s vd Jan Forsberg konstaterar att organisationen inte räcker till. Tågkaoset bränner ut personalen. Regeringen har låtit järnvägen stå på undantag. Därför klarar dagens järnväg inte av det som gårdagens järnväg klarade, nämligen att få tågen att gå.
Statsminister Reinfeldt tvingas inta en till synes ödmjuk hållning. Frågan är dock vad det som hänt får för praktisk uppföljning.
Trafikkaoset finns tydligen i hela Norden. I Finland medger Statens Järnvägar att störningarna inte bara beror på att det kommit snö. Den finska konsumentombudsmannen tror att staten skurit ner för mycket på den tekniska utrustningen.
Man kan bli av med lönen om man inte kan ta sig till jobbet. Tydligen är det så att man får förlita sig på att arbetsgivaren har överseende. Själv tycker jag det borde vara självklart med garanterad lön i ett sådant här fall.
Allt hänger som bekant ihop här i världen. Och nedskärningspolitiken som drabbat de allmänna kommunikationerna hänger ihop med skattesänkningarna (för de välbärgade) och med arbetslösheten. Och den växande arbetslösheten för allt fler till kronofogden.
I media: DN DN DN
Bloggar om: politik, samhälle, snö, vinter