Gangsterbomb i Stockholm

Jorge | | Bloggat


En porrklubb i Stockholm som tidigare utsatts för beskjutning sprängdes den gångna natten i luften. Det är troligen så att det hela handlar om någon form av uppgörelse eller utebliven betalning inom den organiserade brottsligheten. Enligt vad jag erfarit är det vanligt att porr- och sexklubbar anlitar olika kriminella gäng för beskydd, vakthållning, garderob och liknande uppdrag.

Sådant kostar förstås pengar och en utebliven betalning kan förstås resultera i hot och våld. Det kan också bli resultatet om en porrklubb vill avbryta avtalet med gangstergänget och inte längre ha bekydd eller om man vill byta beskyddare. Det förekommer säkert också att personer med anknytning till olika gäng har ägarintressen i porr- och sexklubbar och det kan ju också utgöra ett skäl för att andra gäng ska beskjuta och bomba klubbarna.

Uppenbart är att om en porrklubb först utsätts för beskjutning och senare för ett bombattentat så handlar det förmodligen om något som har med organiserad brottslighet att göra. Med enbart ett bombattentat hade det väl också kunnat vara ett försäkringsbedrägeri, men det förefaller mindre troligt i det nu aktuella fallet med tanke på den tidigare beskjutningen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Share/Bookmark

 Digg  Facebook  StumbleUpon  Technorati  Deli.cio.us