Socialistiska Partiet Umeå om det stundande kommunalvalet

Jorge | | Politik


Socialistiska Partiet i Umeå har inför kommunalvalet 2010 ställts inför en ny situation.
En av våra medlemmar, Jan-Olov Carlsson, har erbjudits att stå med på vänsterpartiets valsedel med möjlighet till plats i kommunfullmäktige.

Erbjudandet är ensidigt från (v):s sida. Det är inte Socialistiska Partiet som erbjudits ett politiskt samarbete, utan endast en av våra medlemmar som erbjudits plats på kommunlvalslistan.

Kommunalvalet 2010 innebär alltså inget organiserat politiskt samarbete mellan Socialistiska Partiet och (v). Det innebär i sin tur att Socialistiska Partiet i Umeå inte har några åtaganden gentemot (v). Socialistiska Partiet kommer fortsättningsvis att kunna vara kritiskt till den politik som (v) står för, nu framförallt i samarbetet med (s) och (mp) inför riksdagsvalet 2010 och en långtgående anpassningen gentemot många gånger rent borgerliga förslag.

Socialistiska Partiet i Umeå kommer inte att sänka sin politiska profil med anledning av att en av våra medlemmar erbjuds plats på ett annat partis lista. Vi vill fortsätta vara de skarpaste kritikerna av högerregeringen och dess nyliberala klasspolitik för de rika: privatiseringar, utförsäljning och nedskärningar och ökade klyftor. Vi i Socialistiska Partiet Umeå tror inte att en rödgrön regering kommer att ta avgörande steg bort från den borgerliga politiken.

Trots vår kritiska grundinställning så ser vi i Socialistiska Partiet Umeå hellre att (v) öppnar dörren åt vänster mot människor som företräder ett socialistiskt perspektiv. Socialistiska Partiet Umeå kommer därför i lokalvalet att uppmana till att rösta på SP-medlemmen Jan-Olov Carlsson, en person som uppfattas som en företrädare för arbetarintressena.

Socialistiska Partiet Umeå

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,