Den islamofobiske fähunden Lars Vilks

Jorge | | Bloggat


“Mord är fel, mord på konstnärer är fel, fel i alla möjliga bemärkelser. Men hundra hot mot yttrandefriheten ursäktar inte Lars Vilks syn på muslimer”, skriver Andreas Malm i ett inlägg i AB: Farligt att helgon-förklara Lars Vilks.

Malm visar på Vilks långvariga islamofobiska verksamhet, en verksamhet som han bedrivit bland annat genom sin blogg där han utpekat muslimer som underlägsna människor.

I ett annat inlägg säger Nalin Pekgul att Vi muslimer kämpar också för yttrandefrihet. Hon säger om Lars Vilks bland annat:
“Men när han i en debatt i radions Studio Ett talar om för mig att vi muslimer behandlas som små barn och behöver uppfostras i demokrati går han över en gräns. Det här är precis vad de vita sa om den svarta befolkningen i Sydafrika under apartheid.”

Muslimska fundamentalister är ett problem, men vi västerlänningar måste göra upp med stocken i det egna ögat. Islamofobin som skapar syndabockar och splittrar våra samhällen, som bygger murar och segregation måste bekämpas skoningslöst. Samma sak gäller med den västerländska imperialism och krigspolitik som syftar till att dominera globalt över muslimska länder och andra länder i tredje världen.

Den där mordkomplotten blir jag alltmera skum på. “Jihad Jane” verkar mest vara en uppdiktad “terrorist”, i själva verket en utslagen person. Och var hon någonsin i Sverige? Mycket lösa rykten i svang. Återstår att se om det finns någon substans i misstankarna mot de sju misstänka på Irland. De ska hållas i ytterligare tre dagar.

Tidigare inlägg idag på Röda Malmö: