Substans i mordkomplotten?

Jorge | | Bloggat


Tre av de sju personer som har gripits i Irland, anklagade för inblandning i planerna på att döda konstnären Lars Vilks, släpptes på fredagen. Polisen vill inte uppge varför de tre har släppts. De som sitter kvar får hållas fängslade längst till på tisdag, sedan måste man besluta om de ska häktas eller släppas fria.
Sydsvenskan skriver idag: “Mycket talar nu emot medieuppgifterna om att LaRose (“Jihad Jane”, min anm/RÅ) skulle ha varit i Sverige och bott hos likasinnade. Enligt uppgift till TT från USA ska LaRose under sin Europaresa i fjol ha besökt Irland och Nederländerna. Säpo klargjorde på fredagen att inga officiella rättsliga åtgärder vidtagits mot personer i Sverige i ärendet, och det har inte inletts någon förundersökning. Inte heller har svenska åklagare agerat i ärendet.”
Det återstår alltså att se hur mycket substans det verkligen finns i historien om “mordkomplotten” mot Lars Vilks. Men oavsett hur många hot som riktas mot Vilks så kan det inte ursäkta hans syn på muslimer.
Tidigare inlägg om Vilks och islamister på Röda Malmö:
Tidigare inlägg idag på Röda Malmö: