Ansvarsfulla Göteborgspolitiker som inte skär ner

Jorge | | Bloggat


De politiker i Linnéstaden och södra skärgården som fått kritik av stadsrevisionen är inte oansvariga. I själva verket är de ansvarsfulla. Dessa politiker har nämligen följt medborgarnas, de vanliga människornas krav på att inte skära ner. När folk har krävt oförändrad verksamhet, att biblioteket inte ska läggas ner osv. Ja, då har politikerna i de aktuella stadsdelsnämnderna sagt att då blir det inga nedskärningar. Det är ansvarsfullt och vettigt. Det är ett riktigt demokratiskt agerande. Dessa politiker har agerat som den isländska befolkningen och de protesterande grekerna. Ansvarsfullt.

Nu när stadsrevisionen på byråkratmanér kritiserar SDN Linnéstaden och SDN Södra Skärgården så borde istället kritiken vändas mot Göteborgs centrala politiker inne vid Gustaf Adolfs torg. Det är dessa som agerat oansvarigt och felaktigt då de inte gett stadsdelnämnderna tillräckligt med pengar för att uppfylla sin demokratiska skyldighet. Att ge medborgarna den service medborgarna vill ha.

Intressant?
I media: GP, Gbg Fria,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Share/Bookmark