Våren har definitivt kommit

Jorge | | Bloggat


Det här upptäckte jag utanför min dörr idag – både snödroppar och vintergäck att glädjas åt

För så där en tio dagar sen utropade en del inom media vårens ankomst. Jag kände mig då rätt tveksam till det påståendet. Men idag kändes det definitivt att den är på gång. Åtminstone idag, i Skåne, i Malmö.

Dagen är längre, ljuset flödar och vi har fått se mycket av solen idag. En sol som också värmde. Det är välgörande för psyket. De allra sista snöfläckarna tynar nu snabbt bort. På andra håll varnas det för mycket svag is. Här har vi ingen eller väldigt lite.

Så, när AB idag utropar Jo, våren är faktiskt här! så är jag beredd att instämma. “Trumpetande tranor i Lund, sånglärkor i Uppland och ett bi kravlande i en snödriva. Trots att våren är officiellt sen så börjar vårtecknen sakta sippra in”.

Jag kunde inte låta bli att ta några bilder idag på vårlökarna utanför min dörr. Visst blir man glad för det lilla?

Sen finns det de som påstår att Badsäsongen har startat i Malmö. En viss överdrift, men å andra sidan pågår badsäsongen året runt för våra många vinterbadare.

Intressant Bloggar om samhälle, malmö, värme, våren, blommor
Tidigare inlägg idag på Röda Malmö: I mitten gapar avgrunden