Borgerligt manschauvinistiska rasister

Jorge | | Bloggat


Ibland överträffar verkligheten dikten. Uppgifterna om toppnamnen på Sverigedemokraternas riksdagslista bekräftar på ett suveränt sätt alla “fördomar” om Sd. Hälften av toppnamnen är före detta moderater och endast fyra av de 25 personerna högst upp är kvinnor.

Med andra ord ett parti av borgerligt manschauvinistiska rasister. Ett parti som letar syndabockar bland muslimerna som förklaring till alla samhällsproblem. Som vill förvandla sociala problem som kriminalitet till etniska frågor.

Vurmandet för “gammaldags socialdemokrati” och “folkhemmet, som vissa sd-are ägnar sig åt, är rent nostalgiskt svammel. Brister i välfärden utnyttjas bara för att skylla på invandrare. I verkligheten står Sd för klassamhälle, kapitalism och ökade klyftor och skulle aldrig komma i närheten av något som liknar ett jämlikare samhälle.

Välfärd för vanligt folk förutsätter rättvisa och omfördelning av resurser från rika till vanligt folk. Sd befinner sig ljusår från detta eftersom man med hull och hår slukat borgerlighetens nyliberala agenda.

Flitiga Lisa, gästbloggare

Tidigare inlägg idag på Röda Malmö: