Mordkomplotten som försvann

Jorge | | Bloggat


Historien om “mordkomplotten” på Irland mot Lars Vilks påminner om ramsan om tio små negerpojkar. Polisen har tvingats släppa den ene efter den andre och de två sista har nu häktats. “Men inte för stämpling till mord, utan för mindre allvarliga brott”, som det heter idag.

Redan tidigare har det visat sig att den uppdiktade “terroristen” “Jihad Jane” var en sjuk och utslagen person. Polisens och medias spekulerande har nu fallit platt till marken.

Det måste sägas att media i Sverige på ett okritiskt sätt spelar med i det här spelet. Ett antal liberala förkämpar för “yttrandefriheten” har genast ryckt ut i debatten. Men yttrandefriheten har aldrig varit hotad i vårt land. Vad Malaysias utrikesminister tycker har väldigt liten betydelse.

Mer angeläget är att kritisera sådana som Lars Vilks som använder sin dåliga konst för att främja islamofobi. Jan Guillou gör rätt som hånar honom. Jag har hela tiden hävdat att Lars Vilks är en fähund.

Bloggat: Svensson Jinge