Släpp inte in rasisterna!

Jorge | | Bloggat


Allt fler skolor välkomnar Sverigedemokraterna, läser vi idag. Det är naturligtvis till stor del en följd av att justitiekanslern har tvingat fram det. Sd får inte särbehandlas, menade han. Då har en del skolor valt att avstå från alla partier, bara för att slippa rasisterna i Sd.

Nu höjs röster från diverse borgerliga debattörer hur viktigt det är att Sd släpps in i det “demokratiska samtalet”. Metta Fjelkner, ordf i Lärarnas riksförbund, går så långt att hon vill att Sd ska “ingå i skolans undervisning”.

“Skolan måste vara ett värn för demokrati och tolerans”, skriver hon i ett debattinlägg i AB. Denna uppgiften lägger hon på landets lärare. “Skolan och lärarna måste ta diskussionen med dem som propagerar samt ha tillräckligt med tid, kunskap och möjlighet att samtala med skolans elever om demokrati och mänskliga rättigheter”, menar hon.

Det vill säga, den uppgift som landets proffspolitiker inom etablissemanget misslyckats med ska nu lärarkåren fixa. Uppriktigt sagt, hur in i det blåsvedda ska det gå till? Samma politikeretablissemang som dagligen bereder marken för rasisterna i Sd genom attacker på välfärden och uppmuntran av islamofobi skulle uppdra åt skolan att bemöta sd-arna.

Det här är inget annat än floskler och drömmar i Sörgården. Metta Fjelkner rör sig inte i verklighetens Sverige. Med extremhögerns rasister ska vi inte diskutera. De ska avslöjas för vad de är. Det enda som kan driva dem tillbaka är en gräsrotsrörelse som tar strid för sina intressen, svenskar och nysvenskar sida vid sida, mot rasisterna.

Om skolor släpper in rasisterna så måste föräldrar, lärare och elever stoppa detta. Gå samman och ställ kravet att hålla skolorna fria från rasisternas propagandister. Det är levande demokrati underifrån. Ställer sig Sverigedemokraterna vid skolor för att sprida sin skit så är det väl en god idé att de möts och omringas av motdemonstranter.

Intressant Bloggar om politik, samhälle, sverigedemokraterna

Tidigare inlägg idag på Röda Malmö:
Inga rasister på våra skolor
Obehaglig skottlossning i Malmö
Skabb, skolk och Säpo