Jihad Jane – soppa på en spik

Jorge | | Bloggat


Nej, hon erkände inte! Colleen “Jihad Jane” LaRose förklarade sig icke skyldig till de fyra åtalspunkterna mot henne. Trots alla påståenden om att hon redan hade erkänt för flera månader sen och alla tvärsäkra uppfattningar om att hon skulle erkänna idag. Tidigare idag utropade AB: Jihad-Jane erkänner.

Man hänvisade till att detta hade källor inom FBI uppgett för lokala amerikanska media. Det går uppenbarligen inte att lita på rykten från det hållet.

Redan har den ökända “mordkomplotten” på Irland upplösts i intet. Av de sju anhållna släpptes fem, en efter en. Till sist återstod två, som dock inte kunde häktas för någon mordkomplott utan för några mindre allvarliga saker.

– Hon såg ut som en tant. Är det en terrorist kan de verkligen vara mitt ibland oss, säger SvD:s reporter Karin Henriksson på plats i Philadelphia vid rättegångsförhandlingen idag. Det vore ju korkat att tro att inte vita, blonda personer med gröna ögon kan bli terrorister, det återstår dock att se om Colleen LaRose hör till dessa.

För mig framstår det hela som en soppa kokad på spik. Inte heller Lars Vilks verkar tro helt på historien:
– För mig får de gärna släppa henne. Hon är så klumpig att hon inte skulle kunna få till något när hon blivit så känd som hon är, säger Lars Vilks till TT.
Han tror att det kan bli svårt att få de inblandade fällda i domstol, eftersom bevisningen bygger på indicier.

På ett mycket fult sätt har historien blåsts upp och utnyttjats av media, liberala debattörer och extremhögern för att främja islamofobiska stämningar i samhället.

Tidigare inlägg idag på Röda Malmö: