Major Björklund r(u)ter till!

Jorge | | Bloggat


Satt och såg Agenda http://svtplay.se/t/103430/agenda i söndags och för första gången på länge så beredde mig svenska politiker ett skäl att le. Borligheten har fränder i det faktum att man idag kan prångla ut vilka uppgifter som helst i tidningarna och sedan kan de på det sättet vinkla verligheten till sin fördel . En lögn som upprepas tillräckligt många gånger blir ju till slut sanning som den gamla devisen säger.

 Så idag är jag tacksam för att det fortfarande finns fackföreningar och Public Service som kan gå in och korrigera. Detta sker dock alltför sällantyvärr. Men vill ni se lite humor så se gärna Agenda och kolla in Major Björklund när han går upp i falsett och försöker låta som den värsta genusproffessorn.  Tack för skrattet Major Björklund!

Verligheten är dock inte lika rolig. Det är tydligen helt okej att nuförtiden bedriva en politik där man tar från de fattiga och ger till de rika helt utan skam. Vad göra?

 Att sitta och vänta på någon Robin Hood är ingen lösning för det finns inte och har aldrig funnits någon Robin Hood. De enda gånger folket, bönderna, arbetarna och alla andra som har burit upp samhället har lyckats ta tag i taktpinnen är när de har agerat tillsammans.   Så vart börjar du? Ja läs, sätt dig in, genomskåda, organisera, agera. Vägen är lång, bränn inte ut dig, stånga dig inte blodig, bli en långdistanslöpare, sakta ned tempot ibland och öka ibland, ha kul, lev livet, bli kär och skaffa barn. Ikväll spelar Skellefteå AIK mot Färjestad i kvarten eliteserieslutspelet. I pauserna kommer jag att klämma åt min kompis kring varför han inte har krävt kollektivavtal där han jobbar. Klasskamp och hockey i skön förening! Sköt om er!

Vi på västra stå aldrig tvivla, vi kommer att bli Sveriges bästa lag…………….