För snöd vinnings skull

Jorge | | Bloggat


Klart att djur inte mår bra av att aldrig få gå ute. Dessutom är det motbjudande och oetiskt i högsta grad. Svenska lamm slaktas före grönbetet, läser jag idag i SvD. Sverige är först i världen med att satsa i stor skala på lammuppfödning inomhus. Som om det vore något att yvas över. Vi borde skämmas istället.

Snabbväxande raser som matas med kraftfoder ska ge kött på fyra månader i stället för sex månader. Resultatet blir en moderniserad produktion med förbättrad lönsamhet – och större utbud av svenska varor till producenterna. Men också 50.000 lamm – totalt ett av fem djur – som aldrig får beta utomhus.

För snöd ekonomisk vinnings skull gör man detta övergrepp på naturen. Brittiska experter varnar för att djurens välfärd äventyras.

Som om detta inte vore nog så får vi nu också lammens motsvarighet till Belgian Blue. Muskelberget Dorper in på svenska matbord, läser jag i AB. Experterna varnar för att djurens hälsa skadas.
Flitiga Lisa, gästbloggare

Bloggat: Jinge Annarkia