Kassam dödar thai.

Jorge | | Bloggat


100 raketer-

En thailändsk arbetare dödad.

.

Den thailändska arbetaren dog omedelbart

.

I går sköts en raket från Gaza in över södra Israel och dödade en thailändsk gästarbetare. Samtidigt besökte EUs utrikesminister Lady Ashton Gaza för att inspektera EU-projekt där. Jag vet inte om den sekt som tagit på sig raketskjutningen ville hälsa henne välkommen eller om det var ett ”olycklig timing” som Israels inrikesminister sa om de 1 600 nybyggena i östra Jerusalem.

.

Vilka mottagarna i raketbanans slut är vet ingen av motståndsmännen.

Hamas som styr Gaza är inte ansvarig för beskjutningen och har sedan början av året manat alla mer eller mindre självständiga smågrupper att avstå från raketbeskjutning eftersom Israels militära svar leder till många civila offer i Gaza. Ändå har det skjutits 100 raketer in över Israel sedan årets början. 100 raketer och en död. Jag undrar vad det kostat i rena pengar att döda den stackars thailändaren. De flesta av raketerna hamnar dessutom i ingenstans och gör ingen materiell skada ens.

Gruppen Ansar al-Sunna, nära al-Qaida, har tagit på sig ansvaret för beskjutningen. Jag vet inte om de ville visa sig lika duktiga som Israel när det gäller diplomatiska provokationer. Resultatet är i alla fall att en oskyldig arbetare från Thailand återvänder hem till de sina i en svart plastsäck.

.

Israel är bättre utrustat för att prickskjuta mot civila, vilket de bevisade i Gaza.

Skillnaden mellan al-Sunna och Israel är att Israel har makt och militära medel att döda 100 palestinier med 1 raket.

Vad ska man tycka om en händelse som denna? Och vad tycka om raketstrategin politiskt?

Man kan ta det hela från en formell sida. Israel är ockupationsmakten och de förtryckta använder de medel som finns till hands. Det vill säga kassamraketer i stället för kryssningsmissiler och F-16. Tyvärr är det dålig styrning på de hantverksmässiga raketerna och civila stryker med ibland. Men det är Israel som är angriparen därför är civila offer på deras sida inte den palestinska motståndskampens ansvar.

Men det går också att ställa frågan om blindbeskjutning in över Israelisk mark på något sätt främjar det palestinska folkets kamp för en egen självständig stat inom 1967 års gränser. Själv har jag ett svar på frågan. Varje kassamraket, eller självmordsbombare för den delen, försvårar den palestinska motståndskampen och skjuter målet allt längre bort.

.

Varje kassamraket underlättar för Israel att förverkliga den sionistiska drömmen om ett Stor-Israel där det palestinska folket reducerats till försvarslösa spillror inhysta i isolerade bantustans. Det är vad jag tycker om kassamrakter som dödar oskyldiga arbetare.

.

Media;DN1,DN2,DN3,SVD1,GP1,SSD1,SSD2,AB1,ST,GP2,DN4,SVD2,DN5,DN6,

Bloggare: Svensson,Jinge,Lasses blogg,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,