Den anarkistiska göteborgstrafiken

Jorge | | Bloggat


I Göteborg så har de flesta bilister glömt bort att de har en blinkers som man kan anvädna för att tala om att man tänker svänga. Istället svänger man bara huxflux. Något som gör att andra bilister, mc-förare, cyklister och fotgängare måsta vara extremt vaksamma på bilarna. Naturligtvis leder detta beteende till både olyckor och andra problem.

Men det är inte bara blinkers man tycks ha glömt bort. Högerregeln verkar var en annan sak som göteborgsbilister förpassats till glömskans kammare. Det enligt en artikel i Göteborgs-Posten. Naturligtvis också en orsak till olyckor och annat.

Sen får vi naturligtvis inte heller glömma Göteborgs dödsföraktande cyklister som tar sig fram snabbt och effektivt med så litet hänsynstagande som möjligt till allmängiltiga trafikregler. Fotgängarnas totala nonchalans för röd gubbe tycks dessutom ha spridit sig till cyklister och rött ljus. Där tycker jag iofs att det skulle vara tillåtet för cyklister att svänga höger även om det är rött ljus. Vid röd gubbe så är det i princip bara småbarnsföräldrar, turister och nyinflytatde studenter som stannar. Alla vi andra går så fort det finns en lucka mellan bilarna eller så fort gatan är tom. Efter nåt år brukar dock studenterna vara inlärda i det korrekta beteendet i staden Göteborg.

Men anarkismen sprider sig även till andra områden. I går i Stockholm såg jag nämligen något märkligt. Vid en busshållplats där det ännu inte fanns någon buss stod ett långt led av väntande. Folk stod alltså i kö för att komma på bussen fast bussen inte ens var där än. Jag har aldrig sett någon stå i någon kö för någon buss  Göteborgs stadstrafik. Inte ens när vi går på bussen använder vi oss av nåt fungerande kösystem, utan snarare av ett knösystem.

Kort sagt så tycks göteborgarna ha en mycket anarkistisk inställning till regler och förordningar inom trafikområdet. Charmerande men kanske också problematiskt. Eller inte?

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

PS. Jag cyklar och går, men kör inte bil. DS.

Share/Bookmark

 Digg  Facebook  StumbleUpon  Technorati  Deli.cio.us