Inte speciellt många använder kokain

Jorge | | Bloggat


Man kan spåra kokain i avloppsvattnet i Stockholm. Något som fått Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter med flera tidningar att skriva tendentiösa artiklar om hur vanligt kokainbruk är (och Kalla Fakta att gör ett oseriöst TV-program). Men det är ju inte vanligt alls. 1 000 personer använder enligt tidningsartikeln i SVD kokain varje dag i Stockholm, 3000 doser enligt DN. Det känns inte som om det är speciellt många. I den hälften så stora norska huvudstaden Oslo tycks det användas betydligt mer, 8 000 doser enligt en studie från 2007. Så det är verkligen inte ett jätteproblem i Stockholm.

3,3% av alla svenskar uppger att de prövat kokain. Det är faktiskt inte speciellt många det heller. Dessutom kan ju en del av dessa var i min ålder och ha prövat det på 1970-talet. Siffran känns inte alarmerande eller speciellt upprörande.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Share/Bookmark

 Digg  Facebook  StumbleUpon  Technorati  Deli.cio.us