Ask gör sig omöjlig

Jorge | | Bloggat


Det finns ingen anledning att dalta med misstänkta sexköpare bara för att det handlar om nästan uteslutande män eller att det ofta handlar om välbeställda och etablerade personer. Det ska inte göras någon positiv särbehandling av dessa.

Beatrice Ask har emellertid gjort sig omöjlig med sitt förslag att hänga ut icke dömda personer med gredelina kuvert. Efter den massiva kritiken tog hon tillbaka förslaget med kuverten, men har stått fast vid att människor i omgivningen bör få veta om någon är misstänkt för sexköp.

Nästan en vecka senare reagerar förre justitieministern Thomas Bodström (s). Höll på att skriva “vaknar”, men det är väl snarare “hyperaktiviteten” som lagt hinder i vägen. Bodström har rätt när han menar att vi kan inte “ha en justitieminister som inte förstår att man kan inte hänga ut oskyldiga människor”.

Lite synd att kraven kommer från en så senfärdig person som dessutom själv inte har någon kristallklar syn på rättssäkerhet. Om jag inte minns fel så var det Bodström som förslog hemlig avlyssning av personer som inte ens är misstänkta för brott.

Bloggat: Röda Berget