Inget hot mot SDN-möte

Jorge | | Bloggat


Politikerna i Frölunda och Högsbo SDN har utsatts för hot inför dagens möte. Ett sådant hot hade, om det varit ett riktigt hot, varit ett rent sabotage mot de människor och föräldrar som kämpar mot nedläggningen av olika skolor. Men nu är det faktiskt inte ett riktigt hot. Det handlar om ett brev som en tonårskille skrivit där han angav sitt rätta namn och var lättidentifierad. Han har bett om ursäkt och det finns alltså inget som helst hot mot dagens SDN-möte vilket GP antyder.

Att GP ändå antyder att det finns ett hot är ett aktivt försök från tidningen att misstänkliggöra föräldrarna som organiserat protester och skolstrejker. Det kan inte vara en tidnings uppgift attt på nyhetsutrymme ägna sig åt sådan här åsiktsjournalistik där man misstänkliggör föräldrar som gör sin plikt och är politiskt aktiva på ett demokratiskt och korrekt sätt.

Att som politikerna gör, hänvisa till att sången utanför förra mötet skulle varit hotande på något sätt är också odemokratiskt. En demokratisk och ofarlig protest misstänkliggörs av SDN-politikerna på ett helt odemokratiskt sätt. Att i detta läge och helt i onödan kalla in ett vaktbolag är ytterligare ett steg i misstänkliggörandet av de protesterande och ett slöseri med pengar.

Både Göteborgs-Posten och SDN-politikerna agerar enligt mig både ohederligt och odemokratiskt i denna fråga.

Intressant?
Läs mer: Röda Göteborg, Internationalen,
I media: GP,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Share/Bookmark