Östra Jerusalem är ockuperat

Jorge | | Bloggat


Östra Jerusalem ockuperades av Israel 1967. Jag citerar från Wikipedia: “Återföreningen har av folkrättsliga skäl inte erkänts av omvärlden. 1980 klubbade israeliska knesset genom “Jerusalem-lagen” som förklarade att Israels huvudstad var hela Jerusalem. FN:s säkerhetsråd lät i samband med detta ogiltigförklara lagen och förklara den vara ogenomförbar (“null and void”) i enlighet med folkrätten, de gav också rådet till världens nationer att flytta sina ambassader från staden.

Som en följd härav flyttade samtliga länders ambassader till Tel Aviv. Det sista landet att flytta sina diplomater från Jerusalem var Bolivia 2006, samma år som FN:s generalförsamling återigen i en icke-bindande resolution förklarade all israelisk lagstiftning som gjorde anspråk på att gälla i de palestinska ockuperade territorierna inkluderande Jerusalem som ogiltig.”

Bloggat:

Kildén & Åsman: Barak Obama – ”jude” eller ”PLO-agent”?

Det progressiva USA: Vågar president Obama trotsa Netanyahu och stoppa alla bosättningar?

SvD DN DN2 Sydsv HD Kb Intressant Bloggar om politik, samhälle, israel

VG: Israelske bosetninger har kostet 100 milliarder

Tidigare inlägg idag på Röda Malmö:

Gapet blir bara större

Hur ska vi kämpa för välfärden?

Ask gör sig omöjlig