Ta fajten mot Sverigedemokraterna

Jorge | | Bloggat


Jag tror att Sverigedemokraterna bekämpas bäst genom att man håller dessa borgerliga, högerextrema och rasistiska typer hårt. Man ska inte ge dem utrymme i onödan att sprida sitt giftfyllda budskap och man ska inte behandla dem som vilket parti som helst.

Sverigedemokraterna bekämpas bäst genom en gräsrotskamp för rätt till arbete och välfärd. Genom kamp underifrån, svenskar och nysvenskar sida vid sida mot det politiska etablissemangets nyliberala politik, nedskärningar och orättvisor. Det håller inte att bonusarna regnar över direktörerna medan misär och fattigdom växer i samhället.

Det är mycket viktigare att prata med vanligt folk om Sverigedemokraterna än att bjuda in samma parti till debatter. Där dessa rasister dyker upp, till exempel på skolor, ska de mötas av motdemonstrationer.

Sådan mobilisering underifrån gillar jag. Jag tror också att det är det enda effektiva motmedlet. Det politiska etablissemanget har ingen som helst förmåga att bemöta Sd. Det är ju just detta etablissemang som skapat grogrunden för rasisterna.

Sverigedemokraterna.de tar fajten mot SD. Det hindrar inte att jag kan vara försiktigt positiv till alla initiativ gentemot Sd. Jag ska följa den nya sajten mot Sd och länkar gärna. Vi får se vad det blir av det hela.

DN: Ökande flyktingström bara en myt (fast klimatförändringarna kan skapa en värre flyktingström än vi hittills sett)

Tidigare inlägg idag på Röda Malmö: