Regeringen smiter sitt ansvar

Jorge | | Bloggat


Alliansregeringen stöder USA:s krigspolitik och smiter undan sitt ansvar för flyktingar

Regeringens förslag att bygga barnhem i länder där krig pågår känns motbjudande. Först stöder man USA:s folkmordspolitik och bidrar även med svenska trupper till USA:s ockupation och krigföring i Afghanistan, sen vill man skicka tillbaka flyktingbarn som mist sina föräldrar just på grund av samma krigspolitik.

Den svenska alliansregeringen, liksom det socialdemokratiska partiet, är en del i den västerländska nykolonialistiska krigsmaskin som drar över världen och sprider död och förintelse. På den afghanska kvinnoorganisationen Rawa:s hemsida kan du se en hel del dokumentation av USA:s och dess allierade fundamentalistiska krigsherrars brott.

I senaste numret av Afghanistan.Nu (pappersupplagan) läser jag om ytterligare ett exempel på folkmordspolitiken. Den 27 december klockan halv tre på natten luftlandsattes USA-soldater i byn Ghazi Khan Ghondi, Narangdistriktet i Kunar-provinsen i Afghanistan.

Soldaterna gick in i tre bostäder och släpade ut tio civila, bland dem åtta skolpojkar. Minst fem var minderåriga – under 15 år, en bara 11 år och tre var 12 år. Samtliga sköts i huvudet. Några av skolpojkarna var bakbundna när de sköts.

I två månader förnekade USA att det rörde sig om civila. Först efter officiella afghanska protester erkände USA detta men förnekar fortfarande allt straffrättsligt ansvar för detta grova brott mot bl a Genévekonventionen.

FN medger att åtta av de tio var skolpojkar men ursäktar det inträffade med att det funnits “starka indikationer” på upprorsaktiviteter i området. Händelsen har hittills inte fått något juridiskt efterspel.

Sådant händer hela tiden. Denna politik av krig och övergrepp står svenska regeringen bakom. Förslaget om barnhem i Afghanistan med flera länder är bara ett sätt att smita från ansvaret och att tillgodose den högerextrema sverigedemokratiska mobben.

Bloggat: Alliansfritt

Tidigare inlägg idag på Röda Malmö: