Tillfällig kompromiss i taxikonflikten

Jorge | | Bloggat


Taxikonflikten på Arlanda har tillfälligt trappats ner och friåkarnas blockad har hävts för stunden. Förhandlingarna fortsätter dock:

Förhandlingarna mellan Luftfartsverkets (LFV) säkerhetschef, dialogpolisen och den syndikalistiska taxiförarsektionen SSTS, som påbörjades under eftermiddagen, har tills vidare avbrutits på Arlanda. Detta då LFV vägrat tillmötesgå taxiförarnas krav.

Sent på torsdagseftermiddagen beslutade taxiförarna att avbryta stridsåtgärderna för dagen. De taxibilar som använts för blockaden flyttas just nu från körbanorna. En omröstning genomfördes bland taxiförarna efter förhandlingarnas avslutande där man beslutade att fortsätta strejken. Striden kommer därmed att fortgå tills LFV tillmötesgår förarnas krav.

Resultatet av de förhandlingar som hållits mellan de strejkande taxiförarna, LFV och dialogpolisen under torsdagseftermiddagen blev att den stång som avskiljer de friåkande taxiförarna från kunderna, och istället slussar dessa direkt till de stora taxibolagen, har tagits bort.

I övrigt har LFV inte tillmötesgått taxiförarnas krav och förhandlingarna har därför avbrutits. LFV har meddelat att man ska återkomma till SSTS under fredagen med svar på sektionens övriga krav. Det återstår därför att se om de menar allvar med att man vill nå en lösning eller om man endast försöker förhala stridsåtgärderna.

Det är dags att Luftfartsverket (LFV) löser denna fråga snart och ger alla taxiförare samma villkor. Det finns ingen anledning att vissa bolag och deras förare ska gynnas av LFV.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Share/Bookmark

 Digg  Facebook  StumbleUpon  Technorati  Deli.cio.us