Ansvarsfulla SDN-politiker avgår inte

Jorge | | Bloggat


Politikerna i Södra skärgården försvar sitt handlande på ett korrekt sätt. De vägrar ta skit för att de följt väljarnas vilja och för att de varit demokratiskt lyhörda. De prickades av kommunfullmäktige men anser inte att de gjort nåt större fel. Och det har de inte heller. De som har gjort fel är de centralt placerade politiker som bara har nedskärningar och privatiseringar för ögonen. Så här säger några av SDN-politikerna i södra skärgården i GP (ännu bara i papperstidningen):

Inger Blixt (S), Asperö:
Det är inte det roligaste besked att få. Det är tufft att vara fritidspolitiker.

Bo Valinder (M), Brännö:
Vi har blivit orättvist behandlade. Vi har inte gått back! Vi har gått med tiotusen plus – det är inte mycket, men plus. Det finns en intressant parallell: När Majorna gick 50 miljoner back satt alla kvar. Ingen fick prickning.

Jan Carlsson (S), Brännö:
-Jag är förbannad! Vi har lämnat in för sent. Det står jag för. men vi har också prickats för att vi inte har stängt skolorna på Vrångö och Kössö, för att vi vill ha en levande skärgård och därför följer vårt principbeslut att behålla alla skolor.

Marianne Gustafsson (S), Styrsö:
Vi sitter där för våra öars skull; det är befolkningen vi jobbat för. Sen passar det inte med partilinjen. Vi var eniga. Det står vi för.

Skärgårdspolitikerna kritiserar också beslutet om att bara pricka ordföranden i SDN Linnéstaden och inte alla då alla är ansvariga för de beslut som tas. Antingen ska ingen prickas elelr så ska alla prickas anser de. Jag har inget förtroende för SDN-ordföranden i Linnéstaden, Ethel Sjöberg, som jag tycker är en ganska inkompetent och högervriden miljöpartist, men kommunfullmäktiges agerande är inte riktigt. Ethel Sjöberg har i motsats till de prickade politikerna i SDN Södra skärgården sagt att hon ska avgå.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Share/Bookmark

 Digg  Facebook  StumbleUpon  Technorati  Deli.cio.us