Alliansen satsar på ökad bilism

Jorge | | Bloggat


Om alliansen vinner valet i höst så tänker man satsas på ökad bilism genom att spendera minst 28 miljarder på en utbyggand av trafikleder för bilismen. Det största projektet är den så kallade Förbifart Stockholm, en satsning som innebär ökad bilism och svårigheter att satsa ordentligt på kollektivtrafik. Itsället för att satsa sådana jättesummor på ökad bilism till men för miljön så borde pengarna satsas på en utbyggnad av kollektivtrafiken i Stockholm. Fler och längre tunnelbanelinjer, fler och längre spårvägslinjer.

En alliansregeringen efter valet i september är alltså en klimatfientlig regering, en regering som satsar på individuella lösningar istället för gemensamma klimatvänliga lösningar. På trafikområdet såväl som inom andra områden.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Share/Bookmark

 Digg  Facebook  StumbleUpon  Technorati  Deli.cio.us