Rå misshandel av åldringar

Jorge | | Bloggat


Man måste vara bra obalanserad eller störd på något sätt om man ger sig till att misshandla människor som närmar sig åttio år. Så till den grad att de får livshotande skador. Det hela hände utanför Hemköp på Ringvägen i Landskrona.

“Mannen och kvinnan, båda i 70-årsåldern, var på väg att köra in på en p-plats men tyckte att en bil stod i vägen och tutade för att få föraren att flytta fordonet. De växlade några ord med föraren som plötsligt ilsknande till.
– Han smällde upp bildörren rakt på den äldre herren, säger Mikael Persson informatör på Skånepolisen. Mannen föll baklänges och trillade på en motorhuv. Därefter gav sig föraren på kvinnan med knytnävarna innan han snabbt smet från platsen. Kvinnan förlorade medvetandet och ska främst ha skadats i huvudet. Enligt personal på Lunds Universitetssjukhus, dit de båda fördes, har hon fått livshotande skador och vårdades sent på måndagskvällen på intensivvårdsavdelningen.”

Det kan ju inte uteslutas att den äldre mannen sa något olämpligt till den yngre föraren. Men även om så var fallet så kan det inte på något sätt ursäkta det som sen följde. Jag vet inte om det hade någon stor betydelse i det här fallet, men jag har lagt märke till att en del unga människor reagerar märkligt när man tutar på dem, eller till och med när man använder ringklockan på cykeln.

En del går igång bara på signalen och tar det som en ovänlig handling. När det i själva verket handlar om att göra personen uppmärksam på en situation, för allas bästa. Enligt SvD:s referat ifrågasatte den yngre mannen tutandet, så det kanske hade en betydelse ändå. Yngre människor bör upplysas om varför man tutar och ta det på rätt sätt. Även om äldre människor skulle vara snorkiga så får de försöka att hantera det utan att bete sig på det här viset.

Jag hoppas killen åker fast. Man söker efter en röd tvådörrars Toyota eller Mazda av äldre modell och tonade bakrutor. Mannen som körde bilen uppges vara mellan och 20-30 år.
– Vi tar tacksamt emot alla tips, säger Mikael Persson från Skånepolisen och uppmanar vittnen att ringa telefonnummer 114 14.