Den blå balkongen växer fram…

Jorge | | Bloggat


…åtminstone ytterligare en liten bit som tar form

Fast å andra sidan så blir balkonger aldrig färdiga. Ska kanske inte bli färdiga. De kan ständigt omskapas. Med små enkla medel. Själv hatar jag den här heminrednings-hysterin med reklam och tv-program som ska hjärntvätta oss. Rika kapitalister som ska bli ännu rikare på att vi håller på som skållade råttor för att ständigt bygga om och försöka överträffa grannarnas och vännernas kök och badrum och jag vet inte vad.

Nej, sans och måtta får det vara. Billigt, enkelt och återanvändning av saker och ting är mera min melodi. Inte ska man behöva tära på jordens resurser och släppa ut en massa koldioxid bara för att göra det lite trevligt hemma.

Under gårdagen, en tämligen gråmulen Malmö-måndag med höga halter al-pollen i luften, bestämde jag mig för steg nummer två i koloniseringen av min balkong. Steg nummer ett kan du betrakta här. Idag skiner åter solen på min blå balkong.

Den här gången kom ett gammalt begagnat hörnbord väl till pass (fast jag fick använd en del Karlssons klister för att lappa ihop det). Passade in i det blå temat gjorde det också. Lyktan med ljuset fick jag av elever för några år sen, nu fick den äntligen en plats.

Några penséer kostade jag på mig. Påskliljan var kanske lite av ett stilbrott, men en eftergift åt påsken och lite kontrast ska det väl ändå vara.

Nu kan man som bekant ljuga med bilder och det gör jag också. Inte så att det är något osant med bilden ovan. Men man kan lätt tro att hela balkongen går i samma stil. Så är det inte. Det ni inte ser är all skräp och skit som finns mellan de två hörnen.

Min målsättning är dock att samla den mentala styrka som krävs för att göra något åt saken. Jag ser det som en utmaning och lovar återkomma med rapporter.

Intressant Bloggar om samhälle, vårtecken, vår, väder, vårstädning
SvD: Så blir vädret i påsk