Det händer i Malmö idag

Jorge | | Bloggat


BDS Day of Action 30 mars 2010

Gustav Adolfs Torg, Malmö Kl 16

SPRID!

Om du känner igen bokstavskombinationen BDS i Palestinaarbetet är det ingen slump, tvärtom är det begreppet på allas läppar. BDS betyder “Boycott, Divestment (avinvesteringar) & Sanktions” riktade mot Israel.

Över 200 palestinska organisationer, partier, fackföreningar, sociala rörelser osv – i praktiken samtliga folkrörelser – har ställt sig bakom ett manifest som uppmanar världen att sätta press på Israel.

BDS-grupper börjar nu växa fram runt om i världen. I Sverige än så länge på fyra orter, i Malmö är vi en växande grupp som kallar oss “Isolera Israel”. Under mars månad har BDS-kampanjen varit synlig i protesterna mot klädbutiken HM efter tillkännagivandet att man nu öppnar 7 butiker i Israel och nya kampanjinitiativ planeras.

Tisdag den 30 mars – den palestinska Jorddagen – är utsedd till global “BDS Day of Action” och då kommer det att arrangeras protester, manifestationer och aktioner runt om i Sverige, Europa och världen. I Malmö samlas vi på Gustav Adolfs Torg kl 16 för att protestera, bland de frågor vi kommer att lyfta är det fortsatta motståndet mot HM och uppmaningen till bojkott och även de svenska AP-fondens investeringar i den israeliska vapenindustrin.

Vi vet att BDS-strategin kan vara framgångsrik och göra verklig skillnad. Igår användes den för att välta apartheidregimen i Sydafrika, idag är det apartheidsystemet i det ockuperad Palestina som måste bekämpas. Kom på aktionsdagen idag tisdag och delta i det bojkottarbete som nu fått en ny energi och styrka och som gett ockupationsmakten i Tel Aviv ständiga huvudbry. Tillsammans gör vi skillnad! Om du vill veta mer eller engagera dig i Isolera Israel, gå in på http://www.isoleraisrael.nu/.

Solidaritetshälsningar,
Olof Holmgren
Isolera Israel Malmö
olof.holmgren@gmail.com

Intressant Bloggar om politik, samhälle, palestina, israel, malmö

 Digg  Facebook  StumbleUpon  Technorati  Deli.cio.us