Den råa misshandeln i Landskrona

Jorge | | Bloggat


Läget för den 78-åriga kvinna som slogs medvetslös på en p-plats i Landskrona har förvärrats – hon vårdas nu för livshotande skador. Enligt Sydsvenskans uppgifter fick hon andningshjälp i respirator efter operationen på måndagskvällen.

Det handlar om en ovanligt rå misshandel då den 78-åriga kvinnan och hennes något yngre make kom till parkeringen vid Hemköp mitt i eftermiddagsrusningen på måndagen. De tutade på en ung man i röd bil som stod i vägen när de skulle parkera. Därefter uppstod en ordväxling och utan förvarning slog ynglingen upp bildörren så att den äldre mannen föll omkull. Därefter gav han sig på kvinnan med knytnävsslag.

– Vart är vi på väg när pensionärer nästan blir mördade mitt ibland oss, säger Durson Sajgili, 44, som såg hur kvinnan föll blödande till marken.

AB: “Ett annat vittne berättar att gärningsmannen blev helt vansinnig.
– Han slängde upp sin dörr och började ösa slag över först den gamle mannen. Jag tror att han träffades i bland annat tinningen.
– När sedan hustrun försökte lugna ner situationen gav sig våldsmannen på henne också. Hon fick flera knytnävsslag mot huvud och kropp innan hon föll baklänges och slog bakhuvudet i asfalten.”

Gärningsmannen flydde i sin bil, enligt vittnen en röd tvådörrars Mazda 323 eller Toyota Celica med tonade bakrutor.
– Jag har inte varit med om något liknande. Att äldre människor råkar ut för den här typen av brott är ovanligt, säger Anders Cato, särskild undersökningsledare i fallet.

Gärningsmannen, som beskrivs vara mörkhårig och mellan 20 och 30 år, är fortfarande inte gripen. Polisen jagar efter fler vittnen.

Tidigare inlägg idag på Röda Malmö: