Misshandlade kvinnan har avlidit

Jorge | | Bloggat


Den 78-åriga kvinna som misshandlades tillsammans med sin make i Landskrona efter en dispyt om en parkeringsplats har avlidit. Läkare tog i samråd med anhöriga på onsdagen beslut om att avbryta alla behandlingar av henne eftersom de svåra skadorna bedömdes som omöjliga att operera. Så oändligt trist för de anhöriga att hon skulle behöva sluta sina dagar på det här viset.

– Det innebär att det sannolikt kommer att bli en ny brottsrubricering. Det är svårt att säga vad, då måste man titta närmre på hur det här har gått till. Det kan bli vållande till annans död eller mord eller något annat. Det blir upp till åklagare att besluta om, säger Göran Hassel, informationsansvarig vid polisen i nordvästra Skåne.

Polisen har många tips, men saknar avgörande vittnesmål.
— Det här brottet är prioriterat som nummer ett i vårt polisområde för tillfället. Det har berört många, säger Göran Hassel. Ett tiotal poliser arbetar med utredningen.
– Vi lägger pussel och har fått in viktiga delar. Hela samhället tycks engagerat, säger Göran Hassel.

Själv hoppas jag att den unge förövaren nu, efter att kvinnan avlidit, faller till föga och anger sig själv för polisen. Förmodligen gick det mer illa än han kunde föreställa sig när han gjorde sitt vansinniga utfall mot de två pensionärerna. Om han inte själv tar sitt förnuft till fånga så hoppas jag att polisens arbete och allmänhetens tips bär frukt och att förövaren kan gripas inom kort.

Tidigare inlägg om händelsen i Landskrona på Röda Malmö: