Oskar behöver hjälp

Jorge | | Bloggat


“Oskar”, pojken som våldtog “Linnea” i Bjästa omhändertas. I går eftermiddag röstade humanistiska nämndens socialutskott i Örnsköldsviks kommun enhälligt att omedelbart omhänderta ”Oskar” enligt lagen om vård av unga. Beslutet träder i kraft i morgon.

Varför vill man inte berätta med hänvisning till sekretess. Nåväl, så länge killen är omhändertagen kan han förmodligen inte begå några nya våldtäkter. Annars vet jag inte vad nyttan ska vara med detta.

Kanske är det så att det mest är ett spel för galleriet för att kommunen har behov av att visa “handlingskraft” och bättra på sitt skamfilade rykte. “Den som säger att medieuppmärksamheten inte hade någon betydelse, det är inte riktigt sant. Det har blivit betydligt mer fart under fötterna på oss allihop”, säger även en representant för kommunen.

Det viktiga nu i fallet “Oskar” måste vara att att den unge pojken får hjälp och behandling så att hans gärningar inte upprepas och fler flickor blir kränkta. Pojken har en störning som han behöver hjälp med att åtgärda. Det är inget han klarar ut på egen hand. Men uppenbarligen är resultaten av behandling goda. Så det finns hopp om “Oskar”.