Pojken i Bjästa omhändertas enligt LVU

Jorge | | Bloggat


Det verkar vid första anblicken vara en klok åtgärd att pojken som våldtagit två flickor i Bjästa omhändertas enligt LVU. Hans föräldrar har ju faktiskt inte tagit sitt ansvar utan snare försvarat hans beteende genom att förneka att han gjort sig skyldig till de övergrepp han dömts för. Till råga på allt har hans mor aktivt underblåst mobbningen gentemot de våldtagna flickorna.

LVU är något som också har diskuterats i samband med den 22-åring som troligen mördade Nancy Tavsan i Hjällbo. I det fallet tycker jag det är uppenbart att sociala myndigheter gjort fel som inte tvångsomhändertagit honom för vård enligt LVU när han var pojke. Det är inte säkert att vård enligt LVU hade förändrat pojkens beteende och det är alltid lätt att i efterhand hävda att myndigheterna borde omhändertagit pojken. Det är aldrig lika lätt i den konkreta situationen. Trots allt växer de flesta pojkar med problem och störningar upp och blir helt normala och skötsamma samhällsmedborgare utan attd e för den skull omhändertagits av myndighetrna på något sätt.

Även den pojke som gått under namnet Babyface eller Johannebergsmannen kommer att få vård efter sina många våldtäktsförsök och våldtäkter. Han har bedömts vara psykiskt sjuk.

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, 2, ST1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Share/Bookmark

 Digg  Facebook  StumbleUpon  Technorati  Deli.cio.us