Gränspolis misstänkt för brott

Jorge | | Bloggat


En polis vid gränspolisen i Göteborg har gripits för brott efter att han har anmälts av flyktingar. Han misstänks för grovt tjänstefel och har erkänt i förhör. Det verkar delvis röra sig om nån typ av brott som inbegriper pengar, men inte ett regelrätt mutbrott. Polismyndigheten är mycket förtegen om vadi brottet faktiskt består och hans kollegor på gränspolisen i Skår i Örgryte är förvånade och chockade över att han gripits. Enligt Göteborgs-Posten handlar det dock om att han erbjudit favörer till kvinnliga flyktingar i utbyte mot sex.

Polismannen är i 60-årsåldern och har tjänstgjort vid gränspolisen en längre tid. Han greps för ett tiotal år sen för narkotikabrott och har sen dess i huvudsak haft inre tjänst. Då var han hundförare i utlandstjänst. Under senare tid handhaft en mängd utvisningar (avvisningsärenden). Den aktuelle polisen har dock ofta misslyckats med dessa.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Share/Bookmark