Handels måste börja kämpa

Jorge | | Bloggat


Handels beslut att skjuta upp sitt strejkvarsel inför påsken visar sig nu vara en stor dumhet och en total missbedömning. Förhandlingarna uppges ha brutit samman eftersom tvisterna kring bemanningsfrågan och lönerna inte gått att lösa.

Det kunde man ju räkna ut med andra kroppsdelar än huvudet. Men nu har Handels spelat bort sitt starkaste vapen, nämligen att kunna blockera den för arbetsköparna så viktiga påskhandeln. Detta försöker nu Handels ledning att möta genom att utvidga konfliktvarslen.

Från och med 16 april tas 3 453 medlemmar på 14 lager ut i strejk. Samtidigt tar Handels tillbaka delar av tidigare varsel. Totalt är 6 629 anställda varslade. Själv tycker jag att detta är för få, fler måste tas ut i strejk. Arbetsköparnas hårdnackade motstånd kan bara brytas med kännbara motaktioner.

Handels är landets tredje största LO-förbund med 150 000 medlemmar. Varför inte använda något mera av den styrkan? Känns det inte lite futtigt med mindre än fem procent av medlemmarna varslade?

Pressmeddelande från Handels

Exp AB Intressant Bloggar om politik, samhälle, avtalsrörelsen, handels, varsel

Alla tidigare inlägg om avtalsrörelsen på Röda Malmö