Polisen tror sig ha hittat bilen

Jorge | | Bloggat


Förhoppningsvis dras nu snaran åt kring den person som utförde den råa dödsmisshandeln på en parkeringsplats i Landskrona. Ett mycket upprörande dåd. Polisen är på väg mot ett genombrott i sökandet efter den man som misshandlade en 78-årig kvinna till döds i måndags, skriver SvD.

Vi har regnumret, säger polisen, enligt AB. Polisen är dock väldigt förtegen. Att hävda att man med hundra procents säkerhet har funnit rätt bil vill Göran Hassel, informationsansvarig vid polisen nordvästra Skåne, inte göra, enligt DN. Polisen har heller inte pratat med ägaren till bilen än, enligt Sydsvenskan.

Expert misstänker personlighetsstörning. Mannen som misshandlade en 78-årig kvinna till döds på en parkeringsplats är förmodligen en “känd skitstövel”, säger Ulf Åsgård, gärningsmannaprofilexpert. Han tror att polisen kan ha gripit honom inom det närmaste dygnet.

Han säger att attacken visar att mannen uppenbarligen är lättkränkt och lättirriterad. Förmodligen är han en “känd skitstövel” för sin omgivning, tippar Åsgård. Mannen har förmodligen reagerat på likannde sätt förut.
– Det rör sig förmodligen om en människa med en personlighetsstörning. Han lider av brist på empati, brist på inlevelseförmåga och brist på impulskontroll.

Men enligt Åsgård är det “extremt ovanligt” med den här typen av plötsligt våld i samhället i övrigt.

Tidigare inlägg idag på Röda Malmö: