Manifestation i Landskrona

Jorge | | Bloggat


En manifestation mot våld kommer att hållas i Landskrona på måndag Annandag Påsk. Det blir klockan 14–15 på Rådhustorget vid statyn Västanvinden. Manifestationen, på initiativ av några Landskronabor, genomförs med anledning av att misshandeln av pensionärsparet på en parkering vid Hemköp i måndags eftermiddag.

– Det ska inte ses som ett arrangemang av en enskild grupp eller förening. Det är helt enkelt en samling för alla som vill visa sin respekt och inte tolererar det som hänt, säger Kurdi Kara.

Det är bra att Landskrona-bor samlas till en sådan här manifestation. Svenskar och nysvenskar tillsammans mot det meningslösa våldet. Det blir också en slags samling mot högerextremisterna och rasisterna i Sverigedemokraterna som försöker utnyttja den tragiska händelsen för att hetsa mot invandrare.

Redan innan förövaren är gripen och dömd anser sig dessa fanatiska rasister veta att det är en invandrare som stod för dödsmisshandeln. Men om det nu visar sig att det faktiskt är en person med invandrarbakgrund – ska då alla invandrare göras skyldiga för denne ende persons gärningar?

Om det skulle vara en svensk förövare? Ska då alla svenskar göras medskyldiga? Är alla svenskar ansvariga för Anders Eklunds mord på lilla Engla? Är alla svenskar ansvariga för “Oskars” våldtäkter?

Det är dags att sätta stopp för den sverigedemokratiska fascistiska mobbens härjningar!