Är 23-åringen rätt person?

Jorge | | Bloggat


Frågetecknen börjar hopa sig. Killen nekar till anklagelserna. Han är inte tidigare straffad och motsvarar inte bilden av någon rå och kallhamrad kriminell. Advokaten säger att han inte begriper vad killen är anklagad för. Polisen går också fram med den lägre misstankegraden. Det verkar inte som om polisen har tillräckligt på fötterna.

– Jag blev väldigt förvånad när jag hörde att de tagit in honom. Jag har upplevt honom som lugn och skötsam, säger en granne.

Rasisterna i Sverigedemokraterna börjar kanske misströsta? Så tråkigt när man nu äntligen tyckte sig ha hittat en “perfekt” misstänkt – en muslimsk libanes. Men han är väl redan dömd i deras ögon oavsett vad som händer.

Misstänkte mannen dödshotas på nätet. På nätet flödar hatet mot den man som misstänks för mord. Det är Sverigedemokrater och andra rasister som ligger bakom. Namn, adress och personnummer på honom och anhöriga sprids obehindrat. Även felaktiga uppgifter cirkulerar.

Anklagelsen om mord som polisen kör med verkar också vara väl skruvad. Jag undrar om det kan hålla i en rättegång? Ingen slår väl med vett och vilja ihjälp en gammal tant på det här viset? Det måste handla om en obalanserad, drogad eller störd person som inte insett vad som kunde hända?

Hur som helst är det glädjande att initiativ tas i Landskrona för att föra människor samman i spåren på den tragiska händelsen. Nu har det växt ut till två manifestationer under Annandagen.

Först en kristen-muslimsk samling som hålls på initiativ av Landskrona församling i Sofia Albertina Kyrka med start klockan 13. Bland deltagarna finns – förutom Svenska Kyrkan – också Islamiska församlingen, Katolska kyrkan och Pingstkyrkan. Sen den tysta manifestationen med blomsternedläggning som är planerad att hållas på Rådhustorget och som börjar klockan 14. Bland intiativtagarna här finns författaren Kurdi Kara som betonar att samlingen vid Västanvinden är opolitisk och utan religiösa förtecken.