Håll huvudet kallt i Landskrona

Jorge | | Bloggat


Vid lunchtid i dag kommer det att hållas nya förhör med 23-åringen som anhölls i går misstänkt för mord efter dödsmisshandeln på en 78-årig kvinna i Landskrona, uppger Skånepolisen enligt Sydsvenskan.

Hur kan polisen få läcka så här?” Den gripnes storebror fruktar för familjens liv, enligt Aftonbladet. Jag har ställt mig samma fråga: Hur kan en del rasistiska sajter på internet få ut material från polisen och få publicera icke åtalade och icke dömda människors namn och personuppgifter?

Det är inte precis någon hemlighet att den rasistiska extremhögern, med Sverigedemokraterna i spetsen, försöker slå mynt av den tragiska händelsen i Landskrona. Hur kan folk inom polisen hjälpa dem i deras hatkampanj? Det leder helt snett om hela befolkningsgrupper ska göras ansvariga för vad en person har gjort.

Heder åt Kurdi Kara som har tagit initiativ till en manifestation mot våld på Rådhustorget i Landskrona på måndag eftermiddag.
– Vi vill att alla som har en mänsklig känsla ska komma. Så kan vi tagga ner stämningen och hålla ihop mot våldet. Jag och Åsa Kristiansson – som tillsammans står bakom idén – tänkte skicka blommor till de anhöriga. Men vi blev så många, så vi gör så här i stället, säger Kurdi Kara.

Slut upp på manifestationen i Landskrona på Annandag Påsk. Oavsett bakgrund och religion, svenskar och nysvenskar tillsammans. Det gäller att ha ett varmt hjärta och att hålla huvudet kallt när sådant här händer.