Sexköp på sjukhus

Jorge | | Bloggat


På en psykiatrisk avdelning på Östra sjukhuset i Göteborg har en hallick kunnat utnyttja en kvinnas tjänster. Dels för eget sex med kvinnan, dels har han sålt sex med kvinnan till andra män. Kvinnan var intagen för psykisk sjukdom där tidigare sexuella övergtepp seplar stor roll och hallicken har varit medveten om detta och just därför sålt hennes tjänster då hon enligt honom ”ställde upp på allt”.

Detta är naturligtvis upprörande, men det är också det faktum att kunder, sexköpare, faktiskt besökt den sjuka kvinnan på sjukhusets psykavdelning. Man undrar ju faktist hur detta kan ha varit möjligt. Speciellt som polisen gjort sjukhusavdelningen uppmärksammad på problematiken i fallet. De ansvariga på avdelningen gjorde uppenbarligen inte mycket för att förhindra utnyttjande av kvinnan och klinikchefen tycks inte ha fått reda på vad som har skett.

Trots fallets karaktär har tingsrätten inte bedömt övergreppen mot kvinnan som grova.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Share/Bookmark

 Digg  Facebook  StumbleUpon  Technorati  Deli.cio.us