Kvinnan i Växjö misstänkt för mord i Göteborg?

Jorge | | Bloggat


Polisen i Göteborg har begärt att den för dubbelmord gripna och misstänkta kvinnan i Växjö ska DNA-kollas gentemot det DNA man hittat på en brottsplats i Göteborg där en kvinna mördades år 2005. Det handlar om en kvinna som mördades i en syaffär i centrala Göteborg och ett av de spår polisen haft var en kvinna på en suddig bild från en övervakningskamera i närheten av butiken där mordet skedde. Kvinnan har nu också begärts häktad.

Samtidigt har man nu konstaterat att kvinnan i Växjö hade en personlig koppling till den yngre av de mördade männen. Hennes namnskylt fanns på hans dörr och det är möjligt att hon faktiskt bodde tillsammans med honom även om hon inte var skriven där. Det betyder att mordet kanske inte är så ovanligt ändå (om det nu är kvinnan som mördat männen). Det verkar ju finnas en nära koppling mellan kvinnan och i all fall ett av mordoffren så som det brukar när kvinnor är mördare.

På ett sätt är det ovanligt ändå. Nämligen att det kanske är en kvinnlig mördare. Något som ju är mycket ovanligt.

Om kvinnan skulle visa sig vara bunden till mordet i Göteborg så är det ett mrod som upprörde många i Göteborg som kommer att lösas. Att mord blir lösta är bra för förtroendet för rättsapparaten så det vore faktiskt bra om det var den i Växjö gripna kvinnan som är skyldig till det 5 år gamla mordet i Göteborg. Men det återstår att se om det är så.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Share/Bookmark