Landskrona för lugn och besinning

Jorge | | Bloggat


Värdiga och mäktiga manifestationer i Landskrona idag. Med mycket folk. På samlingen i kyrkan, där både kristna och muslimska samfund stod för ceremonien, var det fullsatt. Den andra manifestationen hölls på det välfyllda Rådhustorget.

Landskronaborna markerade mot våldet, men också för lugn och besinning. Kyrkoherden Bengt Karlgren gick hårt åt hetsandet på nätet och uppmanade till besinning.
– Han sa ‘knyt inte näven, tänd ett ljus istället’, och omkring 500 ljus brann i kyrkan när manifestationen var över, berättar Sydsvenskans reporter Anders Fagerström på plats direkt efter manifestationens slut.

Den tragiska händelsen på en parkeringsplats ledde till en äldre kvinnas död. Det är förfärligt och en stor sorg för hennes anhöriga att hon skulle behöva sluta sina dagar på det här viset. Detta är hemskt nog och ska inte förvärras genom att användas i rasistiska syften.

Det är naturligtvis inget kulturellt att slå ihjäl gamla damer. Att försöka vrida det dithän är inget annat än ren och skär rasism. Förövaren får stå för sina gärningar, en hel folkgrupp kan inte lastas för vad en person har gjort.

Om det är den nu misstänke 23-åringen som är skyldig så verkar det dessutom vara en kille som inte tidigare är straffad och som är känd för att vara lugn och skötsam. I så fall kanske något hänt som fått honom att fullständigt tappa greppet över sina impulser och lett till gärningar som sen fick följder han inte avsåg. Vi får se vad den fortsatta utredningen kommer fram till.

Bloggar om landskrona, våld, misshandel, rasism, samhälle, politik

Tidigare inlägg om Landskrona på Röda Malmö