Det slår gnistor om elektrikerna

Jorge | | Bloggat


Saxat en fin facklig korrespondens från Elektrikernas hemsida:

.

..

”Bra kämpat och lycka till!”

.

Läs följande hälsning från IF-Metalls klubbstyrelse vid Volvo lastvagnar i Umeå och svar från Elektrikernas förbundskontor:

Vi ser med glädje att det finns en fackförening som väljer lojaliteten med medlemmarna och den samlade fackföreningens gemensamma avtalskrav, före den piska som nu viner om ”avtalsnormen”. Vi önskar er all lycka i den fortsatta kampen.Även om ni inte når ända fram, så har i alla fall Elektrikerna satt ett ”märke” med en helt annan betydelse och innehåll än det ”märke” som var vårt eget förbunds bidrag till avtalsrörelsen.

Bästa fackliga och kamratliga hälsningar:
IF Metall klubbstyrelse, Volvo Lastvagnar AB, Umeå
gm Jan-Olov Carlsson, vice ordförande

Hej Jan-Olov! Ett stort tack för Ert stöd. Det värmer och glädjer, men stärker också vår kampvilja. Det är riktigt tufft för ett litet förbund att ha hela Svenskt Näringslivs press riktad mot sig. Det underlättar inte heller att några förbund gjort upp på, som vi ser det, allt för låga nivåer och med allt för lite av ”reformer” för bättre arbetsformer.Nu ska jag iväg och träffa EFA. Det ryktas om att de kommer att ta ut samtliga kraftverkselektriker i lockout.

Tack!
Jonas Wallin, förbundsordförande Svenska Elektrikerförbundet

.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

I pressen: SVD1,DN1,DN2,SDS1,

 Digg  Facebook  StumbleUpon  Technorati  Deli.cio.us