Socialistiska Partiet i sociala medier

Jorge | | Bloggat


Enligt SVD dominerar Sverigedemokraterna de sociala medierna, men en liten kort genomgång visar att det inte är så. SVD har gjort ett urval för att bevisa sin tes och inte en riktig undersökning. Man ignorerar därmed också mindre partier totalt och gör ett urval så att man slipper dessa. Om de hade gjort en korrekt undersökning skulle exempelvis Socialistiska Partiet finnas med på deras listor och dominansen för SD skulle inte vara tydlig.

Bland partiledarna (SP har dock rent formellt ingen partiledare) skulle jag komma på tio i topplistan vad det gäller Twitter, med 779 tweets ligger jag 4 och slår Jimmie Åkesson med bred marginal. Om listorna på toppbloggar utsträcks till de tio största så hamnar jag på åttonde plats på Bloggtoppen och Jinge (vänsterpartiet) blir med bland de tio största också. På Bloggportalen ligger min blogg just nu på 5:e plats.

När det gäller Facebook så har SP ingen sida ännu, men en grupp med 186 medlemmar och är alltås klart distanserad av de störe partierna. Men på bloggsidan och Twitter är Socialistiska Partiet i topp. Det hade synts om SVD vågat gör ett litet större urval på sina listor (och använt sin egen tidningskoncerns Bloggportalen) och även tagit med lite mindre partier samt fler bloggar. Men då hade deras teori om Sverigedemokraternas dominans (även om de är större än många etablerade partier på nätet, men så dominerande som SVD vill hävda är de inte) ju inte stämt så istället förvanskar man verkligheten för att passa till teorin. Det är så typiskt media.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

 Digg  Facebook  StumbleUpon  Technorati  Deli.cio.us