Per Gudmundson verkar ha sett sitt första 1:a majtåg

Jorge | | Bloggat


Per Gudmundson inbillar sig att de olika partier med bas i exilgrupper har tagit över allt mer i demonstrationstågen på 1:a maj. Han kan inte ha sett många demonstrationståg. På 1970- och 1980-talet fanns det betydligt fler exeilgupper än idag och det enda som hänt sen dess är att de latinamerikansk grupperan bytts ut mot ett oändligt antal iranska grupper. Plus att antalet deltagare från olika utländska partier blivit färre. Som vanligt har herr Gudmundson en begränsad kontroll på verkligheten. Det finns flera anledningar till det varav en är politiskt ointresse och förvirring.

Men helt klart är att socialdemokraternas tåg blir mindre och mindre. I stort settverkar det bara vara anställda i partiet självt, fackföreningar och andra närstående organisationer som går i tågen. Kryddat med ett antal förtroendevalda på toppen av det. I Vänsterpartiets, syndikalisternas (SAC) och KP:s tåg fanns det betydligt mer vanligt folk än i SAP:s tåg. Väldigt unga och i huvudsak svartklädda i SAC:s. I alla fall utifrån observationer i Göteborg. I KP:s tåg fanns också en synlig grupp med fotbollshuliganer, uppenbarligen från IFK Göteborgs ultras. Att socialdemokraterna skulle ha dragit flest demonstranter i Göteborg som GP skriver är nog tyvärr inget annat än en lögn. Men de kanske var många på sitt torgmöte. Att vänsterpartiet var 3 000 är nog också en sanning med modifikation.

På Socialistiska Partiets möte med bland annat Lars Henriksson var det något fler åhörare än året innan och man kan nog uppskatta antalet till en bit över 200.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Hådén, Annarkia, Fagerlund,
Borgarmedia: SVD1, 2, 3, 4, DN1, 2, 3, 4, 5, GP1, 2, 3, 4, EX1, 2, 3, AB1, 2, 3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

 Digg  Facebook  StumbleUpon  Technorati  Deli.cio.us 
 Digg  Facebook  StumbleUpon  Technorati  Deli.cio.us 
 Digg  Facebook  StumbleUpon  Technorati  Deli.cio.us