Brevet till frisörerna

Jorge | | Bloggat


Vi har skrivit ett brev, inte ett e-postmeddelande som Norran råkade skriva i artikeln, till samtliga frisörsalonger i Hässleholm. I brevet så uppmanar vi frisörerna att vägra ta emot praktikelever från John Bauer. Utan praktikplatser så får utbildningen inte genomföras och måste läggas ner. Anledningen till att vi är kritiska mot frisörutbildningen är att de förkommer en extrem överutbildning av frisörer i Sverige. Eleverna lockas att gå en treårig utbildning som för de allra flesta leder till arbetslöshet. Frisörskan Mikaela Håkansson på salong Hårtåtten berättar för Norra Skåne har de redan fått fyra förfrågningar om praktikplats och att det är helt hysteriskt många frisörsalonger här i Hässleholm. Det är inte bara hysteriskt många salonger i Hässleholm utan så är det i hela landet.
Karl Axel Hill, rektorn för den kommunala gymnasieskolan i Sibbhult säger till Norran Man måste se till hur många som faktiskt kan få jobb i morgon. Det blir nog svårt att ens få APU-platser till alla eleverna.
Han menar vidare att det är eleven som kommer i kläm i såna här situationer, inte skolan.
– Det är synd om ungdomarna, säger Karl Axel Hill.

Frisörsföretagarna är också starkt kritisk mot John Bauers tilltag att starta upp en utbildning för frisörer. – Vi befarar att många som inte får jobb kommer att ställa sig hemma och klippa svart, säger Staffan Westman, utbildningschef.

Däremot så är John Bauers rektor Mikael Lindén tyst – han vill inte kommentera vill inte kommentera kritiken. En talande tystnad.

Skulle också vilja veta vad våra politiker har tänkt göra för att förhindra att ungdomarna lockas kasta kasta bort sin tid på en värdelös utbildning.

Vi i Socialistiska Partiet kommer däremot inte att vara tysta om de missförhållandena som John Bauer orsakar.

Henrik

Norra Skåne

SR DT sydsvenskan aftonbladet GP sydöstran nk
Vänsterbloggar svensson

 Digg  Facebook  StumbleUpon  Technorati  Deli.cio.us