Kamrat 4-procent slår till

Jorge | | Bloggat


Enligt den senaste sifo-undersökningen har högerpartierna, alliansen, regeringspartierna egen majoritet och har faktiskt ryckt ifrån så det är samtidigt den mest ojämna undersökningen på ett bra tag. De minsta partierna i både oppositionen och alliansen ligger nu klart över 4-procentspärren. Något som tyder på att anhängare till andra partier (kamrat 4%) nu säger att de tänker rösta på något av småpartierna för att se till att de inte hamnar utanför riksdagen. Men det måste också ha skett en överflyttning av uppgivna sympatier från andra partier till moderaterna. För ramlar kristdemokraterna eller centern ur riksdagen så blir det sannolikt inte en borgerlig regering och ramlar vänsterpartiet ur så finns det ingen chans till en vänsterregering.

Just i denna sifo-undersökning  är rasisterna i sverigedemokraterna utanför riksdagen och väl är väl det, men inga förändringar i undersökningen är statistiskt säkerställda så de kan lika gärna komma in. Men alliansen behöver enligt undersökningen inte sverigedemokraterna för att kunna bilda regering.

Själv tänker jag rösta på vänsterpattiet i riksdagsvalet trots att jag anser att de har många fel och brister. Men jag vill inte ha 4 år till med en regering som sätter de rikas intressen för de fattigastes. Fast i kommunvalet röstar jag på Socialistiska Partiet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Share/Bookmark

 Digg  Facebook  StumbleUpon  Technorati  Deli.cio.us