Väljarna har två likadana val

Jorge | | Bloggat


Vi som ska rösta i valet har i princip inga alternativ alls. Vi kan rösta på ett alternativ som kan tänka sig att dra bort trupperna från Afghanistan om det passar att göra det och ett som inte kan tänka sig att dra bort trupperna förrän det finns möjlighet. Vi har ett alternativ som är för privata lösningar när det gäller offentligt och gemensamt ägt och när det gäller sånt som borde vara offentligt ägt och kontrollerat och ett annat alternativ som i praktiken också är det. Vi har ett alternativ som vill pensionärerna mer och ett som också vill det.

Ett alternativ som vill gynna de sämst ställda som inte har nåt arbete och ett annat som vill gynna de som har det nästan sämst fast har arbete. Vi har ett alternativ som inte vill ha skatter på de allra rikaste som förmögenhetsskatt och fastighetsskatt och ett annat alternativ som inte kommer att införa det heller. Osv.

Att hävda att vi har två tydliga alternativ är faktiskt bara dumheter. Vi har två alternativ som är i stort sett identiska och där det finns skillnader är dessa skillnader minimala och i de flesta fall totalt ointressanta och obetydliga.

I själva verket har vi som väljare inga ordentliga alternativ alls. Men de marginella skillander tillf römån för de som har det allra sämt gör att jag kommer att rösta på oppositionen i riksdagsvalet. Närmare bestämt vänsterpartiet. I kommunvalet röstar jag på Socialistiska Partiet.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö1, 2, Jonas Sjöstedt, Röda Lidköping, Röda Göinge,
Borgarmedia: SVD1, 2, DN1, 2, 3, 4, 5, 6, GP1, 2, AB1, 2, 3, 4, E24, EX1, 2, 3, 4, 5,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Share/Bookmark

 Digg  Facebook  StumbleUpon  Technorati  Deli.cio.us