Göteborg – vänsterstaden

Jorge | | Bloggat


I Göteborg ser det ut som om vänsterpartierna kommer att vinna valet som vanligt. Socialdemokraterna backar, vänsterpartiet ökar och miljöpartiet är mindre än i landet för övrigt. Eventuellt kommer enfrågepartiet Vägvalet in (det är lite svårt att veta på grund av de fyra valkretsarna så man kan inte var så säker som GP är) men förmodligen åker både centern och sverigedemokraterna ur fullmäktige. De har bara en plats var idag. Jag begriper faktiskt inte varför GP skriver att SD kommer att få mandat, när de faktiskt kommer att tappa röster enligt undersökningen.

Valmönstret i Göteborg skiljer sig också från det gängse i Sverige på fler sätt, kvinnor röstar mer vänster, och vänsterpartiet har fler manliga väljare än kvinnliga.

Intressant?
Läs mer: Röda Malmö, Internationalen, Röda Göinge, Röda Lidköping,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Share/Bookmark

 Digg  Facebook  StumbleUpon  Technorati  Deli.cio.us