Ett antikapitalistiskt alternativ i Lidköping

Jorge | | Lidköping


Erik Edlund från Socialistiska Paritet ställer upp i kommunalvalet i Lidköping. Här svarar han på Internationalens frågor.

Varför ställer ni upp?
– Främst för att det är en plattform som gör det lättare att tränga igenom bruset. Vi har inga större förhoppningar på att komma in, vi kommer inte att få tillräckligt många röster, men vi vill från utomparlamentariskt håll mana folk till kamp. Vi vill vara lite grus i maskineriet.

Hur ser kampanjen ut?
– Vi är emot nedskärningar och privatiseringar i allmänhet. Vi har flygbladsutdelning varje dag på torget, och vi har satt upp affischer. Sedan har vi också bloggen Röda Lidköping där vi gör ett nytt inlägg varje dag ungefär.

Vad är aktuellt i Lidköping?
– Här har vi som tur är varit relativt förskonade från de värsta privatiseringarna. Det som det bråkas mest om just nu är bibliotekets placering. En småfråga, och det säger en del om hur politiska diskussioner kan se ut på små orter.

Är ni positiva inför valet?
– Även om vi inte kommer in så har vi lyckats göra ett avtryck faktiskt, vi har fått mycket positiv respons. Många har sagt: ”ni verkar skitbra, men jag kommer nog ändå att rösta på S eller V”. Jag förstår om folk vill ta det säkra före det osäkra. Det är redan sossarna som styr här och jag gissar att det blir så i fyra år till.

Katarina Wikström/Internationalen

Läs mer om SP:s kommunalval i Lidköping på: http://lidkopingssocialisterna.wordpress.com